« Naspäť na tento recept

Teľacie karé plnené červenou šošovicou a špenátom verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Červenú šošovicu uvaríme domäkka. Špenát podusíme na masle a cesnaku, osolíme, okoreníme a pridáme štipku rasce. Primiešame uvarenú scedenú šošovicu.

Do karé urobíme otvor a mäso naplníme šošovicovou zmesou. Naplnené karé sprudka opečieme na oleji, dáme do rúry zohriatej na 180 °C, pridáme tymian, rozmarín, podlejeme bielym vínom, osolíme a okoreníme. Pečieme zakryté vo vyhriatej rúre asi hodinu.

Po dopečení mäso vyberieme, výpek zlejeme a zahustíme lyžicou Solamylu, ktorý zmiešame s dvoma lyžičkami vody. Pridáme trochu brusnicového džemu. Po zovretí omáčku prepasírujeme a podávame k mäsu.

Suroviny




4
porcie
40
minút
príprava
60
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist