Teľacia roláda

Teľacia roláda s omeletou, parmezánom a so špenátom

Autor receptu: redakcia

Mäsové rolády sú tradičnou veľkonočnou špecialitou. Jemné teľacie mäso v kombinácii s lístkami mladého špenátu, omeletou a parmezánom dodajú jedlu nádych luxusu.

4
porcie
90 minút
príprava
50 + 30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Špenát preperieme v studenej vode a necháme odkvapkať. V hlbokej panvici rozohrejeme polovicu masla, pridáme najemno nakrájaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Po častiach pridáme špenát, dochutíme soľou a krátko necháme zvädnúť.
  2. Mäso narežeme na tenký plát, zľahka naklepeme, osolíme a rozložíme naň slaninu.
  3. Vajcia rozšľaháme, dochutíme soľou a čiernym korením, zmiešame s nastrúhaným parmezánom. Vo veľkej panvici rozohrejeme zvyšné maslo a nalejeme do nej vaječnú zmes. Teplotu zmiernime a omeletu upečieme tak, aby z hornej strany zostala vláčna. Pripravenú omeletu položíme na mäso a slaninu a poukladáme na ňu špenát. Plát zavinieme do rolády a previažeme potravinárskym špagátom.
  4. V panvici rozpálime olej a roládu opečieme zo všetkých strán dozlatista. Preložíme ju do pekáča. K výpeku na panvici nalejeme víno, krátko povaríme, aby sa odparil alkohol, a nalejeme do pekáča k roláde. Prilejeme vývar, pridáme bylinky a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 50 minút domäkka.
  5. Príloha: Zemiaky umyjeme a vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme asi 10 minút do polomäkka. Potom ich scedíme, rozkrojíme na polovice, premiešame s olejom, so soľou a s najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Rozložíme ich na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 30 minút dozlatista.
  6. Roládu podávame s pečenými zemiakmi a a so šťavou z pečeného mäsa. Môžeme podávať s čerstvými lístkami mladého špenátu, ktoré dochutíme dresingom z citrónovej šťavy, medu, olivového oleja a zo štipky soli.