Teľacia roláda
Teľacia roláda s omeletou, parmezánom a so špenátom
Autor receptu: redakcia
Mäsové rolády sú tradičnou veľkonočnou špecialitou.
Jemné teľacie mäso v kombinácii s lístkami mladého špenátu, omeletou a parmezánom dodajú jedlu nádych luxusu.
4 porcie |
90 minút príprava |
50 + 30 minút na 170 °C |
Postup
- Špenát preperieme v studenej vode a necháme odkvapkať.
V hlbokej panvici rozohrejeme polovicu masla, pridáme najemno nakrájaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Po častiach pridáme špenát, dochutíme soľou a krátko necháme zvädnúť.
- Mäso narežeme na tenký plát, zľahka naklepeme, osolíme
a rozložíme naň slaninu.
- Vajcia rozšľaháme, dochutíme soľou a čiernym korením, zmiešame s nastrúhaným parmezánom. Vo veľkej panvici rozohrejeme zvyšné maslo a nalejeme do nej vaječnú zmes. Teplotu zmiernime
a omeletu upečieme tak, aby z hornej strany zostala vláčna. Pripravenú omeletu položíme na mäso a slaninu a poukladáme na ňu špenát. Plát zavinieme do rolády a previažeme potravinárskym špagátom.
- V panvici rozpálime olej a roládu opečieme zo všetkých strán dozlatista. Preložíme ju do pekáča. K výpeku na panvici nalejeme víno, krátko povaríme, aby sa odparil alkohol, a nalejeme do pekáča
k roláde. Prilejeme vývar, pridáme bylinky a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 50 minút domäkka.
- Príloha: Zemiaky umyjeme a vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme asi 10 minút do polomäkka. Potom ich scedíme, rozkrojíme
na polovice, premiešame s olejom, so soľou a s najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Rozložíme ich na plech
a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 30 minút dozlatista.
- Roládu podávame s pečenými zemiakmi a a so šťavou z pečeného mäsa. Môžeme podávať s čerstvými lístkami mladého špenátu, ktoré dochutíme dresingom z citrónovej šťavy, medu, olivového oleja a zo štipky soli.