Teľacia roláda
Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup- Mäso rozrežeme na veľký plát, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme plátky pancetty.
- Mangold orestujeme na lyžici oleja a lyžici masla s nasekaným
cesnakom. Navrstvíme na mäso, posypeme strúhaným parmezánom a zavinieme. Dáme na vymastený plech a potrieme nadrobno nasekanými bylinkami. Podlejeme vývarom a zakryjeme. Pečieme
pri 180 °C asi 60 minút. Potom odokryjeme a dopekáme asi
10 minút.
- Omáčka: Na oleji osmažíme šalotku nakrájanú na kocky, pridáme huby, podusíme, zalejeme vínom, zalejeme 200 ml
výpeku, osolíme, okoreníme a zredukujeme na polovicu. K jedlu
môžeme podávať široké rezance.
|