Teľacia roláda

Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso rozrežeme na veľký plát, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme plátky pancetty.
  2. Mangold orestujeme na lyžici oleja a lyžici masla s nasekaným cesnakom. Navrstvíme na mäso, posypeme strúhaným parmezánom a zavinieme. Dáme na vymastený plech a potrieme nadrobno nasekanými bylinkami. Podlejeme vývarom a zakryjeme. Pečieme pri 180 °C asi 60 minút. Potom odokryjeme a dopekáme asi 10 minút.
  3. Omáčka: Na oleji osmažíme šalotku nakrájanú na kocky, pridáme huby, podusíme, zalejeme vínom, zalejeme 200 ml výpeku, osolíme, okoreníme a zredukujeme na polovicu. K jedlu môžeme podávať široké rezance.