« Naspäť na tento recept

Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené maslo (25 g).

Fazuľky zabalíme do prosciutta a opečieme na panvici.

Mrkvové pyré: Mrkvu uvaríme domäkka, rozmixujeme spolu s maslom a smotanou na šľahanie.

Pučené zemiaky: Očistené pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a popučíme s 25 g masla a nakrájanou jarnou cibuľkou. Dochutíme soľou a čiernym korením.

Teľacie karé očistíme od kože a tuku a nakrájame na rovnaké časti. Mäso ochutíme soľou a čiernym korením, osmažíme na panvici alebo grile a tepelnú úpravu dokončíme v predhriatej rúre, zhruba 10 minút. Posledné 2 minúty steaky už pečieme s nanesenou citrónovou strúhankou.

Na tanieri steak podávame s pučenými zemiakmi, fazuľkou v prosciutte a mrkvovým pyré. Môžeme pridať slaninový chips - plátok slaniny upečený v rúre pri 175 °C dozlatista.

Suroviny




4
porcie
60
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist