Teľací steak

Teľací rumpsteak s baby zemiakmi a grilovanou zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Teľacie mäso očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Môžeme ich pripraviť metódou sous vide, teda osolíme a okoreníme, pridáme kúsok masla, rozmarínu, tymianu a zavákuujeme. Pripravujeme pri teplote 54 stupňov 45 minút. Alebo dáme pripravovať s rovnakými surovinami do rúry v prikrytej nádobe.
  2. Baby zemiaky uvaríme v šupke, po uvarení ich prekrojíme na polovice, opečieme ich na panvičke s maslom pekne dozlatista a takisto opečieme aj pak choi.
  3. Majonéza: Zo žĺtkov, z oleja, soli, korenia, horčice a citrónovej šťavy vymiešame domácu majonézu.
  4. Šampiňóny, cuketu a mrkvu ugrilujeme s grilovacím korením na panvici alebo grile, osolíme. Podávame všetko spolu.