Tekvicovo-zelerová polievka so špaldovými knedličkami

Autor receptu: miamia

Bolo treba polievočku, nuž som jednu vymyslela...a tak nám chutila, že ju budeme varievať častejšie. :)

25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu očistíme, pokrájame na kocky, krátko osmažíme na oleji a zalejeme vodou s rozpustenou kockou bujónu (ja som mala bravčový). Ochutíme soľou, korením a sušeným kôprom. Keď bude zelenina mäkká, polievku rozmixujeme ponorným mixérom a znovu privedieme k varu. Popúšťame knedličky...a po vyplávaní na povrch ich krátko povaríme (cca 2-3 minúty).
  2. Knedličky si pripravíme vymiešaním jedného vajca s múkou, jednou lyžicou sušeného kôpru a primeraným množstvom vody. Malo by jej byť toľko, aby sa dalo hustejšie cestíčko naberať (resp. takmer ukrajovať) lyžicou a púšťať do vriacej polievky. Nesmie byť riedke, inak knedličky nebudú mať pekný tvar.
  3. Polievka má veľmi príjemnú a nevšednú chuť...možno sa zapáči i vám... :)