Tekvicové gnocchi s parmezánom (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Veľmi chutné, teplé jesenné jedlo z tekvice "Butternut" . Dužina má chuť po sladkých gaštanoch.
30-45 minút príprava |
40 minút na 215 °C |
Postup
- Tekvicu si prekrojíme na polovicu, vyberieme dužinu so semiačkami a dáme upiecť do rúry. Moja sa piekla na 215 st. C približne 40 min.
- Medzitým si prichystáme ostatné suroviny:
- Bylinky, čili a cesnak si posekáme nadrobno:
- Na panvicu si dáme roztopiť maslo. Pozor, je nutné ho topiť pomaly, aby nezhnedlo. Radšj slabšie, pretože na ňom ešte budeme opekať gnocchi.
- Na maslo pridáme posekané byliny s cesnakom a čili, mierne speníme a keď ešte nie je upečená tekvica, odstavíme.
- Upečenú tekvicu popučíme vidličkou.
- V mise zmiešame tekvicu, vajce, postrúhaný parmezán. Múku pridávame až do takej hustoty cesta, aby sa dali tvarovať lyžičkou gnocchi.
- Gnocchi tvarujeme lyžičkou a dáme variť do vriacej vody, až kým nevyplávu na povrch. Vyberieme deravou naberačkou a dáme na panvicu s rozohriatym maslom a bylinami, a opekáme postupne zo všetkých strán do zlata.
- Servírujeme teplé, bohato posypané parmezánom a preliate maslovým výpekom. Komu chýba " mäsko" :), môže pridať tenké plátky opečeného prosciutta.