Tekvicová nátierka
Tekvicová nátierka na domácom celozrnnom chlebíku (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.
- Vložíme do vriacej osolenej
vody na asi 35 minút, aby bola mäkká.
- Uvarenú tekvicu zbavíme vody, rozmixujeme dohladka a necháme vychladnúť. Rozmixujeme zmäknuté maslo a postupne pridávame tekvicové pyré. Dochutíme soľou a korením. Podávame na domácom fit chlebíku.
- Domáci chlieb bez kvásku: Všetky ingrediencie dáme do misky
a zľahka premiešame, aby sa spojili. Pripravenú zmes dáme do formy
na biskupský chlebík a vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C na hodinu.
Chlebík po upečení necháme vychladnúť.
|