Tekvicová nátierka

Tekvicová nátierka na domácom celozrnnom chlebíku (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.
  2. Vložíme do vriacej osolenej vody na asi 35 minút, aby bola mäkká.
  3. Uvarenú tekvicu zbavíme vody, rozmixujeme dohladka a necháme vychladnúť. Rozmixujeme zmäknuté maslo a postupne pridávame tekvicové pyré. Dochutíme soľou a korením. Podávame na domácom fit chlebíku.
  4. Domáci chlieb bez kvásku: Všetky ingrediencie dáme do misky a zľahka premiešame, aby sa spojili. Pripravenú zmes dáme do formy na biskupský chlebík a vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C na hodinu. Chlebík po upečení necháme vychladnúť.