Tekvica z južného Burgenlandu - Kürbisrüben (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Moja svokra býva v južnom Burgenlande, v cípe Rakúska, kde spravíte jeden krok a ste v Maďarsku, 2 kroky a ste v Slovinsku. Vplyv týchto 3 kultúr sa prejavil aj na rôznych kulinárskych špecialitách. Tekvicu som nikdy neobľubovala, na rozdiel od cukiny, čo je vlastne čudné. Odkedy som ochutnala tento spôsob prípravy tekvice, vzala som túto skvelú zeleninu znovu na milosť.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na malom množstve oleja podusíme cibuľu a cesnak.
  2. Pridáme na pásiky nakrájanú zelenú a červenú papriku.
  3. Keď je paprika zmäknutá, pridáme nastrúhanú tekvicu (ja mám zamrazenú už naporcovanú) a pokrájané paradajky z konzervy. V lete používam čerstvé rajčiny.
  4. Necháme vyvrieť prebytočnú vodu. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a už nevaríme.
  5. Pridáme čerstvo posekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  6. Ja som sa v tomto okamihu rozhodla, že ešte pridám pokrájané čierne olivy, ktoré som mala otvorené v chladničke.
  7. A nakonies ešte ozdobila čerstvým kozím syrom(Tesco), ale to už bol maškrtný jazyk v akcii, lebo v pôvodnom recepte to nie je. Môže byť aj Feta . Dobrú chuť - MAHLZEIT!