Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept)

Autor receptu: andurejka

Na meniny ľudia dostávajú všeličo. U nás doma sa rozdávajú aj darčeky ako čerstvá hovädzia sviečkovica :) A keďže sme už dávno chceli vyskúšať tatársky biftek, pustili sme sa do toho... A druhý chod boli pravé steaky! Foto by Michal H.

6
porcií
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Výroba tatárskeho bifteku je vám veľmi zaujímavá vec - mäso treba nožom trhať/škrabkať/rezkať (neviem ako to nazvať:) na malé kúsočky, ktoré sa potom ochutia a zmiešajú so surovým vajíčkom. A pochúťka je na svete...
  2. K tataráku sme podávali v trúbe na sucho opečené hrianky potreté cesnakom.
  3. Druhú časť sviečkovice sme nakrájali na pekné bacuľaté, asi 4 cm vysoké kúsky mäsa, ktoré sme poprepichovali tenderizérom, opásali slaninovým opaskom a na panvičke prizdobili voňavým rozmarínom...
  4. Medzitým sme si umyli a nakrájali zelenú papriku, paradajky, malú cuketu, patizón a cibuľku. Tú sme spolu s paradajkami jemne obalili v hladkej múke.
  5. Zeleninu sme grilovali, cibuľku opiekli na oleji.
  6. Steaky stačí opiecť na rozpálenom oleji cca. po 4 minúty z každej strany... Samozrejme, záleží na tom, ako prepečené ich máte radi :)