Plnené cestoviny

Taštičky s hráškovou plnkou a hovädzími plátkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Pripravíme jemné ucelené cesto na cestoviny zmiešaním žĺtkov, masla, oleja, soli a múky. Cesto necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút. Potom ho vyberieme a rozvaľkáme na plát asi 2 mm hrubý.
  2. V rajnici urobíme hráškové pyré. Šalotku opražíme na oleji, pridáme hrášok a zalejeme vodou. Rýchlo zmes uvaríme, aby hrášok nestratil farbu, odstavíme z ohňa, pridáme mätu a 30 g masla a zmes buď rozmixujeme, alebo pretlačíme lyžicou na husté pyré.
  3. Z rozvaľkaného cesta za pomoci pohára alebo vykrajovača vykrojíme kruhy a na každý dáme malé množstvo hráškového pyré. Okraje cesta potrieme rozmiešaným vajíčkom a preložíme, aby sme taštičku uzavreli. Vidličkou jemne postláčame kraje taštičiek tak, aby sa pri varení nerozpájali.
  4. Omáčku pripravíme na panvici, do ktorej dáme olej a narýchlo na ňom opečieme medvedí cesnak. Hneď zalejeme smotanou. Omáčku ochutíme soľou a korením.
  5. Hovädzí flank steak pripravíme vcelku na panvici, na ktorú dáme olej a steak opražíme 2–3 minúty z každej strany, záleží na hrúbke a na zvolenom stupni prepečenosti. Potom steak dáme do vyhriatej rúry na ďalšie 3 minúty. Potom ho vyberieme, ochutíme, necháme odležať aspoň 2 minúty a nakrájame na tenké plátky. Podávame s uvarenými taštičkami s omáčkou.