Zapekané cestoviny

Tarhoňa zapečená s mletým mäsom

Autor receptu: ideal

Ste fanúšikmi tarhone a milujete zapečené cestoviny? Potom vyskúšajte tento skvelý recept, v ktorom sú tieto výborné cestoviny skombinované s chutným mletým mäsom.* Toto skvelé jedlo je vhodné na chladnejšie dni aj na letné obdobie.

4-5
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Tarhoňu Ideál opražíme na panvici s troškou tuku do svetlohneda, zalejeme prevarenou vodou, osolíme a prikryté jemne dusíme. Občas premiešame tak, aby sa neprichytila o dno. Vodu dolievame podľa potreby, až kým nie je tarhoňa mäkká.
  2. Na druhej panvici s malým množstvom oleja opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané šampiňóny, prilejeme malé množstvo vriacej vody a chvíľku podusíme. Po ochutnaní šampiňónov, ak sú mäkké, pridáme mleté mäsko, korenie a soľ. Dusíme asi 20–25 minút podľa druhu mäsa, premiešame, ochutnáme a odstavíme.
  3. Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme tarhoňu a dusené mäso. Na záver všetko zalejeme smotanou a posypeme nastrúhaným syrom. Zapečieme v rúre rozohriatej asi na 150 stupňov.