Cestoviny

Tagliatelle s kuracím mäsom a paradajkovou omáčkou

Autor receptu: borec110

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie maso nakrájame na menšie kusky, dáme do misky. Pridáme 1 strúčik cesnaku a 1 nasekanú cibuľu. Osolíme, okoreníme a pridáme časť lúpaných paradajok (ja som použila v konzerve Gianna). Zmes odložíme asi na pol hodiny do chladničky.
  2. Na masle opražíme nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Pridáme zmes z chladničky a opekáme, kým mäso nie je mäkké. Medzitým si uvaríme cestoviny v osolenej vode.
  3. K mäsu pridáme zvyšok lúpaných paradajok (prípadne pridám paradajkovú omáčku a pod.). Zalejeme smotanou, dochutíme korením a povaríme.
  4. Pridáme uvarené cestoviny, bazalku, premiešame a krátko prehrejeme.
  5. Dobrú chuť