Sýty kukurično-zeleninovo-kurací Eintopf
Autor receptu: katka75
Tento tiež jednoduchý a chuťovo zaujímavý, veľmi dobrý recept som jedla prvý krát u známych, lenže časom som si ho trochu vylepšila. Nikdy by som si takú konbináciu neskúsila a pritom je veľmi chutná a aj detičkám zalahodí.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie rezne dáme celé do tlakového hrnca, pridáme očistené celé mrkvy, hrášok, kukuricu - toho dávam najviac, nakrájané čistené zemiaky,pradajkový pretlak. Potom koreniny, soľ a zalejeme vodou aby všetko akurát zakryla. Varíme v tlakovom hrnci ca.20 -25 minút/v klasickom viac/, potom rezne vyberieme, nakrájame, zeleninu,zemiaky aj so šťavou rozmixujeme, nakrájané rezne dáme naspäť do šťavy a raz prevaríme.
Koreniny, druh zeleniny ako aj množstvo uvedených surovín môžme obmieňať podľa chuti. Ale nech vždy kukurica tvorí základ! Dobrú chuť.