Hovädzia sviečkovica
Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom
Autor receptu: redakcia
Postup- Hovädziu sviečkovicu očistíme, okoreníme a osolíme. Sprudka ju opečieme z každej strany na rozohriatom olivovom oleji dohneda, po opečení vložíme
do rúry rozohriatej na 200 °C asi na 4–6 minút podľa
želaného stupňa prepečenia a necháme na teple odležať.
- Hovädzí vývar privedieme do varu a blanšírujeme
v ňom nakrájaný kel, po blanšírovani ho ochutíme
a necháme v teple, pripravený na podávanie.
- Všetku zeleninu očistíme, nakrájame na rovnaké
kúsky a takisto blanšírujeme v tom istom vývare, kým
nebude al dente, scedíme a tiež odložíme do tepla. Do
vývaru, ktorý sme používali, pridáme bylinky, korenie,
bobkový list, hoblinky hľuzovky a redukujeme asi na
polovicu, podľa potreby dochutíme soľou a korením.
- Na horúci tanier naaranžujeme nakrájaný
pripravený kel, navrch uložíme prekrojenú odležanú
sviečkovicu, dookola poukladáme pripravenú zeleninu a podlejeme redukovaným ochuteným vývarom
a môžeme dozdobiť hoblinkami hľuzovky.
|