Svadobný perkelt

Autor receptu: tlustoch

Tento recept mi dala staršia pani, ktorá chodila v minulosti variť na svadby. Ja som bol na viacerých svadbách, kde ona varila. Tak som ju poprosil a ona mi ho ochotne povedala. Ja toto jedlo varím hlavne pri slávnostných príležitostiach v našej rodine. Keď pripravujem toto jedlo tak ho cítia ludia aj na ulici. Navštivil ma priatel , už na ulici mi hovoril, cítim fantastickú niekto varí bohovské jedlo,prišli sme dnu a potešil sa že je to umňa.

16
porcií
20-25 minút
príprava
2hod minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozpálenú masť dáme najemno nakrájanú cibuľu (nestrúhať, púšťa nechutnú šťavu).Ked cibuľa zosklovatie posypať červenou paprikou,po malej chvílke nadrobiť klobásovú zmes (môžeme použiť-2konzervy alebo den pred tým zhotoviť klobásovú zmes,zomlieť 40dekou mesa, 2-malé ližičky mletej červenej papriky, pridať 2-strúčky cesnaku,trochu čierneho korenia, soľ,kmín dôkladne pomiešať nechať stáť do drúhého dna) dosypať na malé kocky nakrájané meso.Doliať vrelú vodu tak aby všetko bolo ponorené pomiešať,a nechať dusiť 30 až 35minút.
  2. Odokryť vložiť nastrúhaný cesnak,kečup doliať vrelú vodu, podľa toho koľko potrebujete šťavy.Nechať chvíľku variť dochutiť čierným korením a soľou.Podľa uváženia môžme pridať aj mletú štiplavú papriku.Keď sa meso dovarí úplne do mekka zahustíme hľadkou múkou podľa vašej potreby.Podáva sa s dobrou domácou knedľou.