Suvlakia - mäso na grile, hranolčeky s fetou a tzatziky (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Denisy Vinczeovej
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Osušíme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme soľou, oreganom a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Pripravíme tzatziky: Uhorky umyjeme, ošúpeme, postrúhame a rukami vyžmýkame prebytočnú vodu. V mise zmiešame uhorku s bielym jogurtom, pretlačeným cesnakom, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Dochutíme soľou a korením.
- Mäso nakrájame na kocky, napichneme na špajdle a osolíme.
- Mäso na špajdliach opečieme zo všetkých strán na grilovacej panvici alebo na grile. Ešte horúce namočíme do marinády pripravenej z olivového oleja, oregana a citrónovej šťavy.
- Dozlatista upečené zemiaky zmiešame s na kocky pokrájanými paradajkami a najemno posekanou cibuľou. Posypeme syrom feta a posekanou petržlenovou vňaťou. Pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
- Ugrilovanú krkovičku podávame s domácimi hranolčekmi s fetou a paradajkami a s omáčkou tzatziky.
- Malá rekapitulácia prípravy domácich zemiakových hranolčekov s fetou a paradajkami.