Suvlakia - mäso na grile, hranolčeky s fetou a tzatziky (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Denisy Vinczeovej

10
porcií

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Osušíme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme soľou, oreganom a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry.
  2. Pripravíme tzatziky: Uhorky umyjeme, ošúpeme, postrúhame a rukami vyžmýkame prebytočnú vodu. V mise zmiešame uhorku s bielym jogurtom, pretlačeným cesnakom, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Dochutíme soľou a korením.
  3. Mäso nakrájame na kocky, napichneme na špajdle a osolíme.
  4. Mäso na špajdliach opečieme zo všetkých strán na grilovacej panvici alebo na grile. Ešte horúce namočíme do marinády pripravenej z olivového oleja, oregana a citrónovej šťavy.
  5. Dozlatista upečené zemiaky zmiešame s na kocky pokrájanými paradajkami a najemno posekanou cibuľou. Posypeme syrom feta a posekanou petržlenovou vňaťou. Pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
  6. Ugrilovanú krkovičku podávame s domácimi hranolčekmi s fetou a paradajkami a s omáčkou tzatziky.
  7. Malá rekapitulácia prípravy domácich zemiakových hranolčekov s fetou a paradajkami.