Plnené kuracie stehná

Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná poliala višňovým likérom.

4
porcie
50 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kurčatá Calimero som dostala z farmy v celosti. Jedno vážilo 2,99 kg. Rozobrala som ich a v mikroténových vreckách zamrazila. Dnes som 2 kusy vybrala a pripravila som ich plnené so sušenými paradajkami. Odstránila som kratšiu kosť a pripravila miesto pre plnku.
  2. Z vnútra ich nezvyknem soliť, lebo plnka je spravidla ochutená a potom ich solím ešte z vonku.
  3. Sušený rožok som nakrájala na kocky, pridala som na malé kúsky nakrájané sušené paradajky, vajce a mleté korenie. Tieto rožky nezvyknem pokvapkať mliekom, lebo sa potom plnka šmýka a ťažko sa mi s ňou manipuluje pri zošívaní. Počas dusenia plnka navlhne z vajca a sušených paradajok, takže nie je vôbec tvrdá.
  4. Naplnené stehná som zošila s veľkou ihlou a bielou niťou.
  5. Hlavne som sa snažila, aby koža zatiahla plnku.
  6. Na panvicu som dala masť a nechala som ju zohriať. Stehná som najprv zatiahla zo strany plnenia, aby som sa poistila, že počas pečenia zošívaná časť bude držať.
  7. Potom som ich obrátila a opiekla aj z druhej strany.
  8. Ku stehnám som pridala na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak.
  9. Stehná som osolila, korenila, posypala celou rascou a mletou paprikou.
  10. Podliala som ich slepačím vývarom.
  11. Pod pokrievkou som ich najprv dusila 40 minút.
  12. Po tomto čase boli stehná hotové, tak som ich poliala višňovým likérom a nechala odkryté opiecť z oboch strán.
  13. Stehná som vybrala a odstránila som nite.
  14. Pokrájala som, jedno stehno na plátky.
  15. Hotový obed som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.