Plnené kuracie stehná
Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná poliala višňovým likérom.
4 porcie |
50 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Kurčatá Calimero som dostala z farmy v celosti. Jedno vážilo 2,99 kg. Rozobrala som ich a v mikroténových vreckách zamrazila. Dnes som 2 kusy vybrala a pripravila som ich plnené so sušenými paradajkami. Odstránila som kratšiu kosť a pripravila miesto pre plnku.
- Z vnútra ich nezvyknem soliť, lebo plnka je spravidla ochutená a potom ich solím ešte z vonku.
- Sušený rožok som nakrájala na kocky, pridala som na malé kúsky nakrájané sušené paradajky, vajce a mleté korenie. Tieto rožky nezvyknem pokvapkať mliekom, lebo sa potom plnka šmýka a ťažko sa mi s ňou manipuluje pri zošívaní. Počas dusenia plnka navlhne z vajca a sušených paradajok, takže nie je vôbec tvrdá.
- Naplnené stehná som zošila s veľkou ihlou a bielou niťou.
- Hlavne som sa snažila, aby koža zatiahla plnku.
- Na panvicu som dala masť a nechala som ju zohriať. Stehná som najprv zatiahla zo strany plnenia, aby som sa poistila, že počas pečenia zošívaná časť bude držať.
- Potom som ich obrátila a opiekla aj z druhej strany.
- Ku stehnám som pridala na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Stehná som osolila, korenila, posypala celou rascou a mletou paprikou.
- Podliala som ich slepačím vývarom.
- Pod pokrievkou som ich najprv dusila 40 minút.
- Po tomto čase boli stehná hotové, tak som ich poliala višňovým likérom a nechala odkryté opiecť z oboch strán.
- Stehná som vybrala a odstránila som nite.
- Pokrájala som, jedno stehno na plátky.
- Hotový obed som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.