Šúľance
Šúľance s mletým mäsom a ružičkovým kelom
Autor receptu: redakcia
Vydržte tú vôňu pečených zemiakov, nezjedzte ich a použite ich na prípravu týchto šúľancov.* Uvidíte, že sa pripravujú omnoho jednoduchšie ako z varených.
|
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv pripravíme šúľance. Plech posypeme vrstvou soli. Zemiaky vydrhneme pod tečúcou vodou kefkou a rozložíme na soľ. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 90 minút, až zmäknú a šupka bude chrumkavá.
- Pečené zemiaky necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme a nastrúhame. Pridáme parmezán a múku, podľa chuti osolíme, okoreníme a premiešame. Nakoniec zapracujeme žĺtky. Cesto jemne poprášime múkou.
- V hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Cesto rozdelíme na dve časti, vytvarujeme z nich valčeky a rozkrájame na rovnaké kúsky, z ktorých ručne vytvarujeme šúľance. Hotové šúľance vložíme do vriacej vody a varíme 3–4 minúty, až
vyplávajú na hladinu. Vyberieme a necháme odkvapkať.
- Ružičky kelu opláchneme a rozoberieme na jednotlivé listy. Vo veľkej panvici zahrejeme 1 PL oleja, pridáme mleté mäso a restujeme asi 4 minúty. Potom pridáme listy kelu a sušené paradajky a ďalej restujeme, kým kel nezmäkne. Podávame so šúľancami a posypané nastrúhaným syrom.