Šúľance s kyslou kapustou

Autor receptu: martinis

Kyslá kapusta v našom regióne obľúbená a každý ju má rád inak - s haluškami, knedlíčkami či v segedíne. Ja ju ponúkam dusenú s cibuľou a so šúľancami s opečeným údeným tofu.

2
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Klasické jedlo, ktoré som upravil podľa svojej chuti, ale sľubujem, že sa toho množstva cibule nemusíte báť, lebo cibuľa sa ku kapuste veľmi dobre hodí a po dusení ma príjemnú chuť. Do hlbšej panvice dáme dve lyžice masla, necháme rozohriať a opečieme na ňom cibuľu. Potom pridáme kapustu, bobkové listy, borievky a podlejeme vínom a vývarom. Každá surovina v panvici prispieva svojou troškou k výslednej chuti.
  2. Kapustu necháme prikrytú tridsať minút dusiť a zatiaľ nakrájame ďalšiu väčšiu cibuľu a tofu. Zhruba 10 minút pred dokončením kapusty rozohrejeme v inej panvici lyžičku masla, na ktorej opečieme cibuľu a tofu dozlatista. Kto tofu nemusí, môže použiť slaninku.
  3. Uvarené šúľance primiešame k tofu a cibuli, ochutíme mletým čiernym korením a muškátovým orieškom a poopekáme ešte pár minút. Až je kapusta hotová, vyberieme z nej bobkové listy a borievky, zmes so šúľancami k nej prisypeme, zmiešame a na tanieroch ozdobíme petržlenovou vňaťou.
  4. Môj tip : Ak použijete domáce šúľance a kyslú kapustu, získate naozaj poctivý recept. Ja som sa musel zaobísť len s tou kapustou, na šúľance som nemal čas, tak som aspoň použil také, ktoré sa zložením najviac približovali domácim.
  5. Celý recept s fotografiami : http://martins-kok.webnode.sk/products/chut-tradicie-sulance-s-kyslou-kapustou/