Šúľance s kyslou kapustou
Autor receptu: martinis
Kyslá kapusta v našom regióne obľúbená a každý ju má rád inak - s haluškami, knedlíčkami či
v segedíne. Ja ju ponúkam dusenú s cibuľou a so šúľancami s opečeným údeným tofu.
2 porcie |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Klasické jedlo, ktoré som upravil podľa svojej chuti, ale sľubujem, že sa toho množstva cibule nemusíte báť, lebo cibuľa sa ku kapuste veľmi dobre hodí a po dusení ma príjemnú chuť. Do hlbšej panvice dáme dve lyžice masla, necháme rozohriať a opečieme na ňom cibuľu. Potom pridáme kapustu, bobkové listy, borievky a podlejeme vínom a vývarom. Každá surovina v panvici prispieva svojou troškou k výslednej chuti.
- Kapustu necháme prikrytú tridsať minút dusiť a zatiaľ nakrájame ďalšiu väčšiu cibuľu a tofu. Zhruba 10 minút pred dokončením kapusty rozohrejeme v inej panvici lyžičku masla, na ktorej opečieme cibuľu a tofu dozlatista. Kto tofu nemusí, môže použiť slaninku.
- Uvarené šúľance primiešame k tofu a cibuli, ochutíme mletým čiernym korením a muškátovým orieškom a poopekáme ešte pár minút. Až je kapusta hotová, vyberieme z nej bobkové listy a borievky, zmes so šúľancami k nej prisypeme, zmiešame a na tanieroch ozdobíme petržlenovou vňaťou.
- Môj tip : Ak použijete domáce šúľance a kyslú kapustu, získate naozaj poctivý recept. Ja som sa musel zaobísť len s tou kapustou, na šúľance som nemal čas, tak som aspoň použil také, ktoré sa zložením najviac približovali domácim.
- Celý recept s fotografiami : http://martins-kok.webnode.sk/products/chut-tradicie-sulance-s-kyslou-kapustou/