Kuracie prsia na smotane

Stroganov podľa Katušky

Autor receptu: podajmicesto

Aby ste sa nepýtali, kto je Katuška - robí na personálnom oddelení v jednej banke. Je veľmi pekná a má zmysel pre humor. A toto je jej obľúbený recept.

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame pekne najemno na tenké rezančeky, aby to bolo fajnové. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu. Prudko opečieme na panvici a trochu podlejeme vodou.
  2. Cibuľu nakrájame najemno, cesnak nastrúhame. Najemno nastrúhame aj kyslé uhorky a liptovskú salámu nakrájame na jemné rezančeky podobne ako kuracie prsia v prvom bode. Toto všetko pridáme k prsiam v hrnci, pridáme tiež horčicu, worchesterskú omáčku a kečup.
  3. Po asi 5 minútach pridáme najemno pokrájané šampiňóny - ak dáme z konzervy, netreba krájať. Dusíme pekne domäkka, podľa potreby podlievame vodou. Na záver pridáme kyslú smotanu. Dobrú chuť!