Stroganov od mamičky

Autor receptu: kepinator

Moje TOP jedlo pri každej návšteve rodičov. Obľúbili sme si ho dokonca tak, že nesmie chýbať na sviatočnom stole ani cez Vianoce.

8
porcií
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si perkeltový základ (cesnak, cibuľa, č.paprika), nepražíme veľmi, necháme len zmäkknúť. Mäso vložíme vkuse, osmahneme prudko zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
  2. Podlejeme pretlakom a trochou vína, necháme prevrieť. Pridáme soľ, korenie, borievky a bobkový list. Povaríme. Podlievame vínom. Mäso sa nemusí dusiť, môže sa aj variť v omáčke, ktorá zatiaľ nie je taká hustá, aby sa pripaľovala.
  3. Keď je mäso celkom mäkké až tak, že sa začne rozpadávať, vyberieme ho z omáčky a očistíme od kúskov cibule, ktoré vrátime do omáčky. Rozmixujeme a prilejeme smotanu. Kto chce, môže omáčku celkom pokaziť pridaním múky :) Necháme znova prevrieť a môžeme podávať s knedľou alebo slovenskou ryžou.