Stroganov od mamičky
Autor receptu: kepinator
Moje TOP jedlo pri každej návšteve rodičov. Obľúbili sme si ho dokonca tak, že nesmie chýbať na sviatočnom stole
ani cez Vianoce.
8 porcií |
20 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si perkeltový základ (cesnak, cibuľa, č.paprika), nepražíme veľmi, necháme len zmäkknúť. Mäso vložíme vkuse, osmahneme prudko zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
- Podlejeme pretlakom a trochou vína, necháme prevrieť. Pridáme soľ, korenie, borievky a bobkový list. Povaríme. Podlievame vínom. Mäso sa nemusí dusiť, môže sa aj variť v omáčke, ktorá zatiaľ nie je taká hustá, aby sa pripaľovala.
- Keď je mäso celkom mäkké až tak, že sa začne rozpadávať, vyberieme ho z omáčky a očistíme od kúskov cibule, ktoré vrátime do omáčky. Rozmixujeme a prilejeme smotanu. Kto chce, môže omáčku celkom pokaziť pridaním múky :) Necháme znova prevrieť a môžeme podávať s knedľou alebo slovenskou ryžou.