Tofu s omáčkou

Stroganoff

Autor receptu: lunter

Jemne opečené Lunter Tofu Marinated Soy Sauce v krémovej omáčke s hubami, kyslými uhorkami a kvapkou brandy.* Výrazná, no vyvážená chuť, ktorá robí z tohto vegánskeho jedla malú klasiku v modernom šate.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tofu nakrájame na pásiky a pečieme v rúre 15 minút pri 180 °C.
  2. Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme do sklovita. Pridáme na tenké prúžky nakrájané kyslé uhorky a najemno nakrájané šampiňóny. Restujeme, kým sa voda neodparí.
  3. Pridáme mletú papriku a krátko podusíme. Zalejeme bielym vínom a zredukujeme. Pridáme vývar.
  4. Vložíme teplé tofu a omáčku necháme ešte asi 5 minút povariť.
  5. Pridáme Creme de Tofu, horčicu a brandy, ochutíme soľou, korením a len krátko povaríme.