Tofu s omáčkou
Stroganoff
Autor receptu: lunter
Jemne opečené Lunter Tofu Marinated Soy Sauce v krémovej omáčke s hubami, kyslými uhorkami a kvapkou brandy.* Výrazná,
no vyvážená chuť, ktorá robí z tohto vegánskeho jedla malú klasiku v modernom šate.
|
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Tofu nakrájame na pásiky a pečieme v rúre 15 minút pri 180 °C.
- Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme do sklovita. Pridáme na tenké prúžky nakrájané kyslé uhorky a najemno nakrájané šampiňóny. Restujeme, kým sa voda neodparí.
- Pridáme mletú papriku a krátko podusíme. Zalejeme bielym vínom a zredukujeme. Pridáme vývar.
- Vložíme teplé tofu a omáčku necháme ešte asi 5 minút povariť.
- Pridáme Creme de Tofu, horčicu a brandy, ochutíme soľou, korením a len krátko povaríme.