Rizoto
Stredomorská ryža s treskou a so zeleninou
Autor receptu: ryzasos
Klasický recept, ktorý spája chute mora so sviežosťou zeleniny.* Tento tradičný stredozemný recept
je ideálny pre tých, ktorí si chcú vychutnať zdravé a vynikajúce jedlo, ktoré odráža podstatu stredomorskej kuchyne .
Postup
- Zohrejte extra panenský olivový olej a orestujte na ňom všetku zeleninu. Začnite nakrájanou cibuľou, potom pridajte na kocky nakrájanú tekvicu, mrkvu, prelisovaný cesnak a trochu soli. Duste, kým zelenina nebude uvarená.
- Do druhej panvičky dajte trošku vody a uvarte v nej na kocky nakrájanú tresku, kým nie je hotová.
- Keď je zelenina mäkká, pridajte k zmesi vývar a potom vmiešajte ryžu, ktorú nechajte uvariť a absorbovať chute.
- Keď je ryža takmer hotová, pridajte uvarenú tresku a dobre premiešajte.
- Keď ryža absorbuje vývar, nechajte zmes odpočívať a potom podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.