Rizoto

Stredomorská ryža s treskou a so zeleninou

Autor receptu: ryzasos

Klasický recept, ktorý spája chute mora so sviežosťou zeleniny.* Tento tradičný stredozemný recept je ideálny pre tých, ktorí si chcú vychutnať zdravé a vynikajúce jedlo, ktoré odráža podstatu stredomorskej kuchyne .

3
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Zohrejte extra panenský olivový olej a orestujte na ňom všetku zeleninu. Začnite nakrájanou cibuľou, potom pridajte na kocky nakrájanú tekvicu, mrkvu, prelisovaný cesnak a trochu soli. Duste, kým zelenina nebude uvarená.
  2. Do druhej panvičky dajte trošku vody a uvarte v nej na kocky nakrájanú tresku, kým nie je hotová.
  3. Keď je zelenina mäkká, pridajte k zmesi vývar a potom vmiešajte ryžu, ktorú nechajte uvariť a absorbovať chute.
  4. Keď je ryža takmer hotová, pridajte uvarenú tresku a dobre premiešajte.
  5. Keď ryža absorbuje vývar, nechajte zmes odpočívať a potom podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.