Fašírka

Strapatá sekaná (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Je to sekaná s kyslou kapustou.

5
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso zomelieme a pridáme koreniny, vajcia a strúhanku. Strúhanku pridávame podľa toho, aby hmota mäsa nebola riedka. Mäso môžeme použiť čisto bravčové plece, ja to mám radšej keď pomiešam mäso. Miesto grilovacieho korenia môžete dať majorán. Všetko to dobre premiešame.
  2. Táto kapusta je veľmi vhodná na túto sekanú. Je vínna, bez korenín.
  3. Do mäsovej zmesi pridáme kapustu (bez tekutiny). Znovu to spolu vymiešame, najlepšie rukami. Ak by to bolo moc husté, tak pridáme tekutinu z kapusty. Naopak ak je to dosť riedke, pridáme strúhanku. Musí to byť jedna zlepená masa.
  4. Najlepšie sa to pečie v rímskom hrnci. Ten pred pečením na pol hodinu namočíme do vody. Do hrnca naložíme mäso. Hrniec ničím nepotierame, pretože on si pustí vodu a mäso v ňom neprihorí. Teraz len zakryjeme vrchnákom a pečieme v rúre pri 180 °C 90 minút. Potom vrchnák dáme preč a ešte pripečieme pri 200 °C tak pol hodinu. Upozorňujem - teplotu a čas si dolaďte podľa svojej rúry.
  5. Po tejto dobe je to pekne prepečené a takto sa to na nás usmieva. Necháme dobré vychladnúť. Nebojte sa počká to na vás, neutečie to.
  6. Po vychladnutí môžeme krájať. Mne to pekne držalo spolu, nedrobilo sa.
  7. Veľmi vhodný je k tomu cibuľový šalát. No dá sa to jesť aj s chlebom, jednoducho čo vám chutí. Prečo strapatá? Tá kapusta to mäso tak rozstrapatí a mierne okyslí.