Kapustové strapačky
Strapačky so škvarkovými drobotinami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Pražila som minulý týždeň slaninu na masť. Zo škvariek, ktoré som si odložila do mrazničky mi zostali drobotinky. Dnes som s nimi posypala strapačky.
6 porcií |
20 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravím vždy kapustu. Vybrala som si ju zo súdka. Nie je veľmi kyslá netreba ju ešte premývať.
- Na panvicu som dala pol lyžice masti a pridala som cibuľu nakrájanú na kocky. Keď sa čiastočne cibuľa opiekla pridala som cukor a spolu nechala karamelizovať.
- Keď sa všetko spolu opieklo, pridala som kapustu. Všetko spolu premiešala.
- Posypala mletým čiernym korením a za stáleho miešania podusila iba 5 min. Kapusta má zostať chrumkavá, ale od karamelu chutná.
- Podusenú kapustu som odložila a nechala som ju vychladiť. Na sporák som si dala do hrnca zovrieť vodu na halušky. Pridala som do nej soľ.
- Zemiaky som ošúpala a umyla.
- Na mixéri postrúhala.
- Pridala som soľ.
- Pridala som polohrubú múku a pomiešala so zemiakmi.
- Potom som pridala hladkú múku. Množstvo nie je smerodatné, lebo záleží aj od zemiakov aj od múky. Ale cesto nesmie byť tvrdé, ale polotuhé. Všetko som spolu premiešala.
- Do vriacej vody som sádzala halušky. Keď vyšli na povrch, chvíľu som ich ešte nechala ustáliť.
- Scedila som ich a uložila do misy.
- Posypala som ich kapustou.
- Na panvicu som dala roztopiť masť a pridala som drobce zo škvariek. Stačí ich iba poriadne zohriať, nie pražiť, lebo rýchlo stmavnú a budú horké.
- Len chvíľku ich nechať opiecť.
- Poliala som halušky a dobre premiešala.
- Prajem vám dobrú chuť.