Kapustové strapačky

Strapačky so škvarkovými drobotinami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pražila som minulý týždeň slaninu na masť. Zo škvariek, ktoré som si odložila do mrazničky mi zostali drobotinky. Dnes som s nimi posypala strapačky.

6
porcií
20 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravím vždy kapustu. Vybrala som si ju zo súdka. Nie je veľmi kyslá netreba ju ešte premývať.
  2. Na panvicu som dala pol lyžice masti a pridala som cibuľu nakrájanú na kocky. Keď sa čiastočne cibuľa opiekla pridala som cukor a spolu nechala karamelizovať.
  3. Keď sa všetko spolu opieklo, pridala som kapustu. Všetko spolu premiešala.
  4. Posypala mletým čiernym korením a za stáleho miešania podusila iba 5 min. Kapusta má zostať chrumkavá, ale od karamelu chutná.
  5. Podusenú kapustu som odložila a nechala som ju vychladiť. Na sporák som si dala do hrnca zovrieť vodu na halušky. Pridala som do nej soľ.
  6. Zemiaky som ošúpala a umyla.
  7. Na mixéri postrúhala.
  8. Pridala som soľ.
  9. Pridala som polohrubú múku a pomiešala so zemiakmi.
  10. Potom som pridala hladkú múku. Množstvo nie je smerodatné, lebo záleží aj od zemiakov aj od múky. Ale cesto nesmie byť tvrdé, ale polotuhé. Všetko som spolu premiešala.
  11. Do vriacej vody som sádzala halušky. Keď vyšli na povrch, chvíľu som ich ešte nechala ustáliť.
  12. Scedila som ich a uložila do misy.
  13. Posypala som ich kapustou.
  14. Na panvicu som dala roztopiť masť a pridala som drobce zo škvariek. Stačí ich iba poriadne zohriať, nie pražiť, lebo rýchlo stmavnú a budú horké.
  15. Len chvíľku ich nechať opiecť.
  16. Poliala som halušky a dobre premiešala.
  17. Prajem vám dobrú chuť.