Bravčová nátierka

Sterilizovaná bravčová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: niika

17 pohárov (235 ml)
porcií
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie spolu pomelieme, pridáme vajcia a zmes dochutíme podľa chuti. Potom zmes vymixujeme ponorným mixérom, nátierka bude jemnejšia a ľahšie sa bude rozotierať.
  2. Hotová zmes.
  3. Zmesou naplníme fľaštičky nie úplne doplna, uzatvoríme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou po okraj viečka (viď foto), zakryjeme pokrievkou a keď voda začne vrieť, odstopujeme si dve hodiny.
  4. Po dvoch hodinách fľašky vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť. Po vychladnutí sa môže nátierka hneď konzumovať, skladujeme v chladničke alebo v studenej miestnosti.