Mleté mäso

„Stejky“ z mletého mäsa so zeleninovým rizotom

Autor receptu: sabe

Jednoduchý a celkom rýchly recept.

4
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme 350 gramov mletého mäsa, najlepšie bravčové. Pridáme čierne mleté korenie, štipku mletej papriky, vajce a múku (približne 1 menší pohár). Nakoniec pridáme kebab korenie a korenie na grilované mäso. Všetko poriadne premiešame.
  2. Z mäsovej zmesi vytvarujeme menšie guličky, ktoré následne vytvarujeme na stejky. Na panvici zohrejeme olej a naše stejky na ňom z oboch strán opečieme, kým nedostanú zlatistú farbu.
  3. Ryža: Ryžu dáme na jemné sitko a 2x ju opláchneme studenou vodou. Necháme dobre odkvapkať. Medzitým si zohrejeme asi 500 ml vody a dáme si na sporák hriať platňu na plný plameň. Ryžu poslednýkrát prelejeme horúcou, nie vriacou vodou a necháme odkvapkať.
  4. Následne si opražíme nakrájanú cibuľu na oleji, potom pridáme 1 hrnček ryže a chvíľu ju popražíme. Potom pridáme 2 hrnčeky vriacej vody a pridáme vegetu a kebab korenie. Varíme 10 minút medzitým dávame pozor, aby ryža neprihorela.
  5. Keď ešte zostane nad ryžou trocha vody, pridáme zeleninu a 1 PL kečupu.
  6. Keď v ryži neostane voda môžeme ju odstaviť a potom už len podávame. Dobrú chuť :))