Štedrovečerná pôstna kapustnica

Autor receptu: diabambulka

:-)

8
porcií
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z kyslej kapusty zlejeme vodu, ktorú odložíme a v konečnej fáze môžeme použiť na okyslenie kapustnice. Kapustu premyjeme a vložíme do hrnca spolu s hríbami, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie. Všetko spolu varíme. Zatiaľ si očistíme a nakrájame zemiaky, ktoré varíme v druhom hrnci v slanej vode. Keď sú zemiačiky uvarené vlejeme ich ku kapuste a varíme. Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú a voňavú zásmažku, ktorú nalejeme do polievky. Nakoniec prilejeme smotanu a dosolíme, okoreníme poprípade dokyslíme vodou čo nám zostala z kapusty. Všetko spolu prevaríme a môžeme podávať.
  2. Dobrú chuť:-)))