Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Nenáročné, rýchle, zdravé, chutné.....
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Vykostené kuracie stehná cez fóliu mierne vyklepeme a okoreníme. Potrieme nivou rozmiešanou s cesnakom. Potom stočíme a pevne spojíme kovovými ihlami.
- Závitky opečieme na oleji a vyberieme do pekáčika alebo janského skla, podlejeme málo vývarom, prikryjeme a dusíme v rúre 30 minút. potom odokryté dopečieme ešte asi 15 minút.
- Do výpeku pridáme lyžicu masla a orestujeme pokrájanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a chvíľu opekáme. Stačí 1-2 minúty.
- Primiešame pokrájaný stonkový zeler, pór a zázvor. Blanšírujeme ďalších max.5 minút. Osolíme, okoreníme.
- Časť zeleniny rozmixujeme a získame tým dobrú a zdravú omáčku, ktorú už nepotrebujeme ničím zahusťovať.
- Upečené mäso.
- Nezabudneme pred podávaním vybrať zo závitkov ihly a môžeme podávať na pripravenej zeleninke poliate omáčkou. Ak chceme, môžeme podávať aj ďalšiu prílohu:ryžu, zemiaky, cestoviny...