Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Nenáročné, rýchle, zdravé, chutné.....

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vykostené kuracie stehná cez fóliu mierne vyklepeme a okoreníme. Potrieme nivou rozmiešanou s cesnakom. Potom stočíme a pevne spojíme kovovými ihlami.
  2. Závitky opečieme na oleji a vyberieme do pekáčika alebo janského skla, podlejeme málo vývarom, prikryjeme a dusíme v rúre 30 minút. potom odokryté dopečieme ešte asi 15 minút.
  3. Do výpeku pridáme lyžicu masla a orestujeme pokrájanú cibuľu do sklovita.
  4. Pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a chvíľu opekáme. Stačí 1-2 minúty.
  5. Primiešame pokrájaný stonkový zeler, pór a zázvor. Blanšírujeme ďalších max.5 minút. Osolíme, okoreníme.
  6. Časť zeleniny rozmixujeme a získame tým dobrú a zdravú omáčku, ktorú už nepotrebujeme ničím zahusťovať.
  7. Upečené mäso.
  8. Nezabudneme pred podávaním vybrať zo závitkov ihly a môžeme podávať na pripravenej zeleninke poliate omáčkou. Ak chceme, môžeme podávať aj ďalšiu prílohu:ryžu, zemiaky, cestoviny...