Vyprážané kuracie prsia

Šťavnaté kuracie prsia s údenou príchuťou

Autor receptu: cesminaz

Ďalší skvelý tip na chutné a šťavnaté kuracie prsia. Takto pripravené mäso chutí fantasticky a hlavne šťavnato.* Môžete si k nim spraviť ryžu, rôzne zemiaky, šaláty, alebo len dať medzi žemľu.

8
porcií

Suroviny

Postup

  1. Prsia pokrájame na hrubšie plátky a obalíme v múke, ktorú sme pomiešali so soľou, mletou paprikou a mletým čiernym korením.
  2. Strúhanku, soľ, vajcia, mlieko a prášok do pečiva zmiešame. Dostaneme hustú tekutú strúhankovú masu. Následne mäso obaľujeme tak, aby bolo dostatočne a hrubo masou pokryté.
  3. Kuracie prsia vyprážame v oleji z oboch strán do zlatista. Mäso pečieme na strednom stupni, ten čas im úplne stačí na to, aby sa prsia prepiekli a aj pekne do zlatista upiekli. Budú krásne šťavnaté.
  4. Prsia chutia výborne a sú krásne šťavnaté. Ja som k nim urobila zemiakové pyré, ale prílohu si už spraví každý podľa svojej chuti. Prajem dobrú chuť !
  5. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube