Bravčové fašírky
Šťavnaté fašírky so syrom a tatárkové zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Výborný recept pre fašírkoidov a milovníkov mletého mäsa. Syr vo vnútri chrumkavej fašírky dodá šťavnatosť za tepla a úžasnú chuť za studena.
Postup
- Pliecko pomelieme na mlynčeku, alebo použijeme už kupované mleté mäso. Syr je najlepší údený, ja som použil pološtiepok.
- Zemiak očistíme a nastrúhame na jemno, syr pokrájame na maličké kocky.
- Mleté mäso zmiešame so zemiakom, vajcom, syrom, kyslou smotanou, prelisovaným cesnakom, horčicou, mletým korením a soľou. So soľou opatrne, syr je slaný.
- Vymiešame zmes na fašírky, podľa potreby zahustíme strúhankou, a dáme odležať do chladničky aspoň na 2 hodiny.
- Z mäsovej hmoty vytvarujeme guľky, ktoré sploštíme a obalíme v strúhanke.
- V rozohriatom oleji pozvoľna vyprážame dozlatista.
- Hotové uložíme na papierový obrúsok, aby odsal zbytky tuku.
- Tatárkové zemiaky: Zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme a pokrájame na mesiačiky. Necháme ich 15 minút namočené v studenej vode. Potom ich scedíme a osušíme.
- Tatársku omáčku rozmiešame s korením na zemiaky, soľou a olejom. Vzniknutú zmes zmiešame so zemiakmi a rozložíme na plech.
- Zemiaky pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 250 °C a potom 30 minút pri 180 °C.
- Fašírky podávame s pečenými zemiakmi, zeleninovou oblohou a tatárskou omáčkou. Výborné sú aj za studena s chlebom,