Staročeská sviečkovica na smotane
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso omyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme na bravčovej
masti.
- Očistenú zeleninu nakrájame na menšie kocky, po chvíľke pridáme cibuľu a opekáme do zlatista. Pridáme cukor, necháme mierne skaramelizovať, pridáme horčicu, tymian, ošúpaný citrón, ocot a zalejeme červeným vínom a vodou. Vložíme mäso a dusíme asi 2,5 hodiny.
- V malom kastróliku dáme do vody variť korenie, pripravíme si z neho vývar, aby sme nemuseli korenie vyťahovať z omáčky, precedíme do nej iba tento vývar.
- Keď je mäso mäkké, vytiahneme ho na dosku a omáčku rozmixujeme ponorným mixérom a zjemníme smotanou. Keď chceme omáčku ešte jemnejšiu, precedíme ju cez sitko. Podávame napríklad s karlovarskou knedľou.
|