Športová večera bez sachrošov (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Keďže sacharidy na večeru nesmiem, niekedy varím fakt strašné zlátaniny, len aby som nemusela pučiť každý večer mäso :D tak sa podelím s jedným kaloricky nenáročným jedlom fest vhodným práve na rýchlu večeru ;) a hlavne je sezóna cukiet, a tie sa všade dajú použiť ale úplne že všade! :D

1
porcia
3 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cuketu som nahrubo nastrúhala, osolila, nechala vypotiť a vyžmýkanú som ju šupla na rozohriaty oliváč :) Restovala som cca 3 minútky. Nebolo treba podliať, taká čerstvá zo záhradky aj tak ešte pustila vlastnú šťavu ..
  2. Po chvíľke som pridala pol balíčka šmakouňáckych "nudlí" - podľa mňa sú to skôr také "nudlo-špecle" ale názov nie je podstatný - skôr vysoká bielkovinová hodnota je to dôležitá :) prerestovala som to dohromady..
  3. Keď sa šmakouňáky prehriali, podliala som ich vriacou vodou (trošku) a celú zmes som zasypala lahôdkovým droždím. - voda je tam práve preto aby s tým droždím vznikla taká trošku omáčka ktorá pekne obalí suroviny ;)
  4. Keď bolo droždie rozmiešané v celej zmesi, dochutila som to chilli omáčkou (sladko-pálivú mám) a ml.č.kom....toto som nechala na pánvičke ešte asi minútku.
  5. Na záver som zmes odstavila a vmiešala lyžičku klasickej horčice (neviem prečo ale dá tomu taký dáky lepší šmak :D ) A na tanieri ešte posypať troškou cheddaru pre pocit luxusu a je to ;) Možno niekoho inšpirujem, je to pikantná rýchlovečka, ktorá zasýti a pre nás športom posadnutých je výživovo a kaloricky proste wow ;)