Špízy bez ihly (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

... robíme ich na špaidli alebo bez nej , chutí skvelo

60 minút
príprava
60 - 80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. rôzné druhy klobások a zemiaky si nakrájame na kolieska ,slaninku na plátky , cibule na lupeny a mäso tenšie na kocky
  2. pekáč si vytrieme olejom , pod jednu stranu si podložíme ,,volačo,, aby bol pekáč zo šikma a ukladáme zemiaky .....a lubovolne obmieňame
  3. zo skúsenosti odporúčam vela zemiakou... preto mam napríklad zemiak ,slaninu, zemial ,klobásu ,zemiak ....... naplnený plech osolíme ,,postrašíme ,, čierným korením ....
  4. zbytok toho pokrájaného som ešte porozsýpal po vrchu a pokapal olejom
  5. ...kto chce , ešte to podleje vínom , alebo pivom ...zakryjeme alobalom a dáme pect do trouby na hodinku , hodinku 10 minut tak aby boli zemiaky mäkké
  6. hotovo..... odstránime alobal a môžeme servírovať ,alebo dať zapiecť na 10 minut vrch