Špízy bez ihly (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
... robíme ich na špaidli alebo bez nej , chutí skvelo
60 minút príprava |
60 - 80 minút tepelná úprava |
Postup
- rôzné druhy klobások a zemiaky si nakrájame na kolieska ,slaninku na plátky , cibule na lupeny a mäso tenšie na kocky
- pekáč si vytrieme olejom , pod jednu stranu si podložíme ,,volačo,, aby bol pekáč zo šikma a ukladáme zemiaky .....a lubovolne obmieňame
- zo skúsenosti odporúčam vela zemiakou... preto mam napríklad zemiak ,slaninu, zemial ,klobásu ,zemiak .......
naplnený plech osolíme ,,postrašíme ,, čierným korením ....
- zbytok toho pokrájaného som ešte porozsýpal po vrchu a pokapal olejom
- ...kto chce , ešte to podleje vínom , alebo pivom ...zakryjeme alobalom a dáme pect do trouby na hodinku , hodinku 10 minut tak aby boli zemiaky mäkké
- hotovo..... odstránime alobal a môžeme servírovať ,alebo dať zapiecť na 10 minut vrch