Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: andys

Prečo si nedať aj v týždni niečo dobré? ;)

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv začneme s prípravou pyré. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a spolu s nadrobno nakrájaným feniklom dáme variť do osolenej vody. Varíme, kým nevyvrie takmer všetka voda.
  2. Teraz si pripravíme kuracie steaky. Celé kuracie prsia prešpikujeme prerastenou (oravskou) slaninou, osolíme ich, okoreníme čerstvo namletým čiernym korením a prekrojíme pozdĺžne na dva rezne.
  3. Kuracie steaky prudko opražíme z oboch strán na malom množstve oleja.
  4. K mäsu pridáme baby karotky, ktoré tiež jemne osolíme a okoreníme.
  5. K uvareným zemiakom s feniklom pridáme maslo a odstavíme ich.
  6. Zemiaky a fenikel popučíme. V mikrovlnke zohrejeme smotanu, ktorú zašľaháme do pyré.
  7. Pyré podávame s kuracím steakom a mrkvičkami :) Dobrú chuť!