Špenátové halušky so syrovou omáčkou
	        Autor receptu: iviatko
	         
	        
	        Jednoduché a veľmi dobré, hlavne, keď už nevieme, čo variť.
| 		  
				  	  
				  	2-3 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Špenátový pretlak rozmrazíme a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu. Pridáme mlieko, múku, vajce a soľ a vypracujeme hladké, stredne husté cesto.
 - Halušky nasádzame do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch.	Ja ich preplachujem vodou a premiešam s maslom.
 - 	Maslo a syr rozpusíme, prilejeme šľahačkovú smotanu. Ochutíme podľa chuti, ja korenie nepridávam, kvôli deťom. /Do tejto omáčky môžeme pridať nivu, šampiňóny, ako komu chutí. / Privedieme do varu so smotanou. Kto nemá chuť variť omáčku, dá sa kúpiť hotová a len ju zohrejete.