Špenátové halušky

Špenátové halušky s pečenými paradajkami a so syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Halušky: Špenát rozmixujeme s vodou na hladké pyré a osolíme ho. Do pyré pridávame rozmiešané vajcia a polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto ako na klasické halušky. Dáme variť vodu a osolíme ju, do vriacej vody nahádžeme halušky.
  2. Pečené paradajky: Medzitým na plech vysypeme cherry paradajky (môžeme použiť aj obyčajné, ale tie nakrájame), na ktoré dáme olej, soľ, korenie a na plech vhodíme aj strúčiky cesnaku. Plech s paradajkami vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 5–8 minút.
  3. Keď sú paradajky hotové, plech vyberieme, vložíme doň maslo a všetko dobre premiešame. Ešte kým je všetko horúce, pridáme k upečeným paradajkám horúce uvarené a scedené špenátové halušky a všetko spolu zmiešame. Naložíme na tanier a zasypeme strúhaným slovenským syrom.