Špenátové halušky
Špenátové halušky s pečenými paradajkami a so syrom
Autor receptu: redakcia
Postup- Halušky: Špenát rozmixujeme s vodou na hladké pyré a osolíme
ho. Do pyré pridávame rozmiešané vajcia a polohrubú
múku, soľ a vypracujeme cesto ako na klasické halušky. Dáme
variť vodu a osolíme ju, do vriacej vody nahádžeme halušky.
- Pečené paradajky: Medzitým na plech vysypeme cherry paradajky (môžeme použiť aj obyčajné, ale tie nakrájame), na ktoré dáme olej, soľ, korenie a na plech vhodíme aj strúčiky cesnaku.
Plech s paradajkami vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C
na 5–8 minút.
- Keď sú paradajky hotové, plech vyberieme, vložíme doň
maslo a všetko dobre premiešame. Ešte kým je všetko
horúce, pridáme k upečeným paradajkám horúce uvarené a scedené špenátové halušky a všetko spolu zmiešame. Naložíme na tanier a zasypeme strúhaným slovenským syrom.
|