Špargľový šalát

Autor receptu: elixir

Tip na jednoduchý, svieži špargľový šalát, inšpirácia opäť z nemeckej kuchárky.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špargľu si uvaríme so štipkou soli, cukru a 1 PL masla (zelenú 5 minút, bielu 10 minút). Po uvarení ju odložíme bokom a necháme vychladnúť, potom nakrájame na tenké kolieska.
  2. Paradajky, cibuľku, pažítku si umyjeme a pokrájame na malé kúsky, dáme do misy. Píniové oriešky opražíme bez použitia dodatočného tuku do zlato-hneda, potom tiež aj s kolieskami špargle pridáme do misy a premiešame.
  3. Prilejeme 1 PL olivového oleja a ČL limetkovej šťavy. Dochutíme čiernym korením, bazalkou, soľou, premiešame a šalát máme hotový.
  4. Strúčik cesnaku prelisujeme a zmiešame s 2 PL olivového oleja, nanesieme na pečivo.
  5. Šalát uložíme na vrch pečiva a prizdobíme špargľou. Pristane k nemu aj kozí syr. Dobrú chuť.