Špargľový šalát
Autor receptu: elixir
Tip na jednoduchý, svieži špargľový šalát, inšpirácia opäť z nemeckej kuchárky.
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Špargľu si uvaríme so štipkou soli, cukru a 1 PL masla (zelenú 5 minút, bielu 10 minút). Po uvarení ju odložíme bokom a necháme vychladnúť, potom nakrájame na tenké kolieska.
- Paradajky, cibuľku, pažítku si umyjeme a pokrájame na malé kúsky, dáme do misy. Píniové oriešky opražíme bez použitia dodatočného tuku do zlato-hneda, potom tiež aj s kolieskami špargle pridáme do misy a premiešame.
- Prilejeme 1 PL olivového oleja a ČL limetkovej šťavy. Dochutíme čiernym korením, bazalkou, soľou, premiešame a šalát máme hotový.
- Strúčik cesnaku prelisujeme a zmiešame s 2 PL olivového oleja, nanesieme na pečivo.
- Šalát uložíme na vrch pečiva a prizdobíme špargľou. Pristane k nemu aj kozí syr. Dobrú chuť.