« Naspäť na tento recept

Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu oddýchnuť v chlade.

Plnka: Šupku na paradajke narežeme do kríža, sparíme, olúpeme a pokrájame nadrobno. Na oleji usmažíme posekanú cibuľu a mäso pokrájané na malé kocky. Pridáme nakrájanú paradajku, podlejeme vývarom a dusíme domäkka, dochutíme soľou a čiernym korením.

Odležané cesto vyvaľkáme na tenký plát, ktorý nakrájame širšie pruhy. Na polovicu pruhov v pravidelných intervaloch kladieme kopčeky plnky. Priestor medzi nimi potrieme vodou. Potom prikryjeme zvyšnými pruhmi cesta a dôkladne pritlačíme. Naplnené cesto nakrájame na šatôčky, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode.

Omáčka: Na troške oleja veľmi krátko urestujeme tenké plátky cesnaku, podlejeme vínom a smotanou, pridáme tymian a redukujeme asi na 2/3 objemu, podľa potreby dochutíme. Pridáme uvarené šatôčky, premiešame a podávame.

Suroviny




4
porcie
50
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist