Plnené cestoviny
Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Postup- Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody
zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto,
ktoré necháme aspoň hodinu oddýchnuť
v chlade.
- Plnka: Šupku na paradajke narežeme do kríža, sparíme, olúpeme a pokrájame nadrobno. Na oleji usmažíme posekanú cibuľu a mäso pokrájané na malé kocky. Pridáme nakrájanú paradajku, podlejeme vývarom a dusíme domäkka, dochutíme soľou a čiernym korením.
- Odležané cesto vyvaľkáme na tenký plát, ktorý nakrájame širšie pruhy. Na polovicu pruhov v pravidelných intervaloch kladieme kopčeky plnky. Priestor medzi nimi potrieme vodou. Potom prikryjeme zvyšnými pruhmi cesta a dôkladne pritlačíme. Naplnené cesto nakrájame na šatôčky, ktoré uvaríme
vo vriacej osolenej vode.
- Omáčka: Na troške oleja veľmi krátko urestujeme tenké plátky cesnaku, podlejeme vínom a smotanou, pridáme tymian a redukujeme asi na 2/3 objemu, podľa potreby dochutíme.
Pridáme uvarené šatôčky, premiešame a podávame.
|