Plnené cestoviny

Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu oddýchnuť v chlade.
  2. Plnka: Šupku na paradajke narežeme do kríža, sparíme, olúpeme a pokrájame nadrobno. Na oleji usmažíme posekanú cibuľu a mäso pokrájané na malé kocky. Pridáme nakrájanú paradajku, podlejeme vývarom a dusíme domäkka, dochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Odležané cesto vyvaľkáme na tenký plát, ktorý nakrájame širšie pruhy. Na polovicu pruhov v pravidelných intervaloch kladieme kopčeky plnky. Priestor medzi nimi potrieme vodou. Potom prikryjeme zvyšnými pruhmi cesta a dôkladne pritlačíme. Naplnené cesto nakrájame na šatôčky, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode.
  4. Omáčka: Na troške oleja veľmi krátko urestujeme tenké plátky cesnaku, podlejeme vínom a smotanou, pridáme tymian a redukujeme asi na 2/3 objemu, podľa potreby dochutíme. Pridáme uvarené šatôčky, premiešame a podávame.