Špagety s kuracím mäsom a smotanovými paradajkami

Autor receptu: kacenka7

Tento receptík robievam už poriadne dlho a patrí k mojim najobľúbenejším. Vyskúšajte! Určite si tieto špagetky zamilujete :)

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špagety uvaríme podľa návodu. Po uvarení prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  2. Kuracie prsia a slaninu nakrájame na menšie kúsky. Na panvici s troškou oleja krátko osmažíme slaninku, až nám slaninka zavonia, môžeme pridať kuracie prsia. Osolíme, okoreníme a smažíme do biela.
  3. Pridáme paradajky z konzervy, ktoré rozmačkáme a necháme bublať. Po 10 minútach ochutnáme a keď sú paradajky príliš kyslé pridáme lyžicu cukru. Následne pridáme kyslú smotanu a za občasného miešania necháme variť ďalších 10 minút. Môžeme tiež pridať bazalku, príp. oregano podľa chuti (nemusí byť). Môžeme podávať. Prajem dobrú chuť :)