Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Tomu, ako som sa nasmiala, keď som si tie 3 malé zapekacie misky objednávala cez internet, rozumie len Slovák. Nevedela som odolať ich roztomilosti a tiež nie predstave, ako poviem, že na polici mám 3 cocottky. Nech mi Francúzi odpustia..:))). Zároveň som pochopila, prečo sú francúzske ženy také štíhle....lebo mne jedna porcia z týchto milučkých misiek bola málo...:-)))

2
porcie
15 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji si opražíme kuracie mäsko nakrájané na malé kocočky. Pridáme pokrájané šampiňóny, posolíme a okoreníme čiernym korením. Keď mäsko so šampiňónmi pustia šťavu, pridáme mrazený hrášok a krátko povaríme, aby zmäkol.
  2. Keď je už mäsko prepečené a hrášok mäkký, pridáme kyslú smotanu zmiečanú s polovicou strúhaného syra.
  3. Medzitým si uvaríme al dente špagety.
  4. Keramické cocottky si vymastíme maslom.
  5. Naplníme špagetami zmiešanými s mäsovou zmesou.
  6. Posypeme vrch zvyšným syrom a dáme zapiecť do rúry alebo do mikrovlnky.
  7. Hotové vyberieme, ozdobíme zelenou petržlenovou vňatkou a hneď konzumujeme.
  8. Vyzerali aj chutili báječne, aj keď pahltníkom jedna porcia nestačí...:-)))