Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Tomu, ako som sa nasmiala, keď som si tie 3 malé zapekacie misky objednávala cez
internet, rozumie len Slovák. Nevedela som odolať ich roztomilosti a tiež nie predstave,
ako poviem, že na polici mám 3 cocottky. Nech mi Francúzi odpustia..:))). Zároveň som
pochopila, prečo sú francúzske ženy také štíhle....lebo mne jedna porcia z týchto
milučkých misiek bola málo...:-)))
2 porcie |
15 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji si opražíme kuracie mäsko nakrájané na malé kocočky. Pridáme pokrájané šampiňóny, posolíme a okoreníme čiernym korením. Keď mäsko so šampiňónmi pustia šťavu, pridáme mrazený hrášok a krátko povaríme, aby zmäkol.
- Keď je už mäsko prepečené a hrášok mäkký, pridáme kyslú smotanu zmiečanú s polovicou strúhaného syra.
- Medzitým si uvaríme al dente špagety.
- Keramické cocottky si vymastíme maslom.
- Naplníme špagetami zmiešanými s mäsovou zmesou.
- Posypeme vrch zvyšným syrom a dáme zapiecť do rúry alebo do mikrovlnky.
- Hotové vyberieme, ozdobíme zelenou petržlenovou vňatkou a hneď konzumujeme.
- Vyzerali aj chutili báječne, aj keď pahltníkom jedna porcia nestačí...:-)))