Špagety

Špagety s krémovou paradajkovou omáčkou a fazuľovými guľkami podľa Sone Makranskej (videorecept)

Autor receptu: sons

Aj bez mäsa a živočíšnych prísad to ide chutne, ľahko, vyvážene a zdravo.

Postup

  1. Fazuľové guľky: V mixéri rozmixujeme všetky ingrediencie na kompaktnú hmotu, ktorú necháme 5-10 minút postáť. Potom z hmoty vytvarujeme guľky, ktoré opečieme na panvici s troškou olivového oleja zo všetkých strán.
  2. Paradajková omáčka: Na panvici s olivovým olejom dozlatista opražíme celé strúčiky cesnaku. Cesnak vyberieme a odložíme. Do oleja pridáme najemno nesekanú cibuľu a orestujeme. Pridáme paradajky a varíme, kým sa nevyparí prebytočná voda. Omáčku dochutíme cukrom, soľou, oreganom a nesekanou čerstvou bazalkou. Na záver pridáme nesekaný opečený cesnak.
  3. Špagety uvaríme v osolenej vode. Scedíme a pridáme do paradajkovej omáčky, premiešame. Servírujeme s fazuľovými guľkami, dozdobíme na plátky nakrájaným opečeným cesnakom a bazalkou.