Špagety s cesnakovým krémom a rajčinami (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Na tento recept treba dve veci - špagety a cesnakový krém. Ostatné pridávam podľa stavu chladničky. Cesnakový krém robím podľa Emanuela Ridiho, ktorého recepty mám veľmi rada...

2
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Príprava tohto receptu je veľmi jednoduchá, pretože jediné čo sa tu varí sú špagety.
  2. Pripravíme si základ pre cesnakový krém. Toastový biely chlieb (alebo sendvič) namočíme do mlieka. Použijeme asi pol deci mlieka, radšej prilejeme neskôr. Chlieb dáme do vhodnej nádoby lebo budeme mixovať. Ja som použila grahamový, pretože biely chlieb som nemala. Ak chcete môžete odkrojiť kôrky, potom bude krém jemnejší a taký sviatočnejší :-)
  3. Dáme si variť vodu, keď zovrie vložíme špagety, na vrch položíme paráčik, alebo sitko a dáme pariť špenát a cesnak. Prikryjeme a paríme po dobu uvarenia špagiet.
  4. sparený cesnak prekrojíme a vyberieme stred - srdiečko... podľa Emanuela to treba spraviť preto, aby bol krém menej cítiť cesnakom...
  5. cesnak dáme k rozmočenému chlebu a spolu rozmixujeme
  6. ak treba dolejeme mlieko tak, aby nám vznikol hladký krém. Podľa chuti dosolíme a okoreníme mletým čiernym korením
  7. uvarené špagety vyberieme, neprelievame studenou vodou!!!! pridáme špenát, celé alebo pokrájané olivy a pokrájané sušené paradajky a bazalku. Zalejeme olivovým olejom, ja som použila olej so sušených paradajok ktorý už je taký ochutený, že hotové som už nemusela vôbec dochucovať.
  8. zamiešame, pridáme petrželku a nastrúhaný parmezán
  9. dobre premiešame
  10. pridáme cesnakový krém a premiešame
  11. a môžeme podávať :-)