Špagety a špenát z balkóna (fotorecept)

Autor receptu: evusik

táto jar je priaznivá k mojim balkónovým experimentom a z tohto mám zvlášť veľkú radosť...

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. tak ako každý rok aj tento som nasadila bazalku, sadím takto nahusto a keď vyrastie do veľkosti ako na obrázku začnem pretrhávať a sypať na všetko čo práve jem... na špagety, na chlieb z maslom a keby sa dalo aj na koláč nasypem :)
  2. a toto je mladý špenát, tohto roku som ho takto na balkón do hrantíka nasadila prvý krát... sadila som 10.apríla a toto je fotené 23.apríla, ako vidno špenát utešene rastie a je ho treba pretrhať preto som sa rozhodla, že uvarím špagety a špenát použijem do omáčky
  3. a tu už je kôpka bazalky a špenátu, bylinky ešte umyjem od hliny pretože korienky neodtŕham - jem to aj s korienkami :))))
  4. uvariť omáčku je otázka 15 minút... najprv som orestovala šampiňóny, pridala konzervu drvených paradajok, veľa cesnaku, soľ, MČK, trochu sušeného oregana (čerstvý ešte nemám) chvíľu som povarila a pridala špenát a bazalku
  5. premiešala a už nevarila
  6. rovno do omáčky som pridala uvarené špagety (necedené, neprelievané studenou vodou!!!) trochu horúcej vody zo špagiet nie je na závadu, práve naopak... hrsť nastrúhaného tvrdého syru a už len zamiešať...
  7. ešte ozdobiť syrom a lístkami špenátu
  8. a môžeme podávať
  9. nakoniec som toho špenátu mala viac než som minula a tak som si ho pridala do jogurtovej pomazánky... včera som si dala stiecť jogurt, ráno som pridala cibuľku, pažítku, soľ, MČK no a potom všetok špenát a bazalku čo mi zostala
  10. jogurtová pomazánka s celozrnnou bagetou
  11. a toto bolo naše dnešné menu: jogurtová nátierka s celozrnnou bagetou bola na raňajky a zároveň aj desiatu a špagety s paradajkovou omáčkou a špenátom boli na obed
  12. záver: tento akože recept je skôr reklamou na pestovanie byliniek ale hlavne ukážkou toho, že špenát sa dá pestovať aj na balkóne a celoročne, keď spotrebujem tento nasadím znovu a budem mať čerstvý špenát až do zimy... mám špenát aj na záhrade, ale tam chodíme raz za týždeň a tak tento balkónový budem mať na také rýchle použitie - šaláty, nátierky, cestoviny... neverili by ste aký úžasný je čerstvý špenát, s mrazeným sa to nedá porovnať...