Špagety a špenát z balkóna (fotorecept)
Autor receptu: evusik
táto jar je priaznivá k mojim balkónovým experimentom a z tohto mám zvlášť veľkú radosť...
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- tak ako každý rok aj tento som nasadila bazalku, sadím takto nahusto a keď vyrastie do veľkosti ako na obrázku začnem pretrhávať a sypať na všetko čo práve jem... na špagety, na chlieb z maslom a keby sa dalo aj na koláč nasypem :)
- a toto je mladý špenát, tohto roku som ho takto na balkón do hrantíka nasadila prvý krát... sadila som 10.apríla a toto je fotené 23.apríla, ako vidno špenát utešene rastie a je ho treba pretrhať preto som sa rozhodla, že uvarím špagety a špenát použijem do omáčky
- a tu už je kôpka bazalky a špenátu, bylinky ešte umyjem od hliny pretože korienky neodtŕham - jem to aj s korienkami :))))
- uvariť omáčku je otázka 15 minút... najprv som orestovala šampiňóny, pridala konzervu drvených paradajok, veľa cesnaku, soľ, MČK, trochu sušeného oregana (čerstvý ešte nemám) chvíľu som povarila a pridala špenát a bazalku
- premiešala a už nevarila
- rovno do omáčky som pridala uvarené špagety (necedené, neprelievané studenou vodou!!!) trochu horúcej vody zo špagiet nie je na závadu, práve naopak... hrsť nastrúhaného tvrdého syru a už len zamiešať...
- ešte ozdobiť syrom a lístkami špenátu
- a môžeme podávať
- nakoniec som toho špenátu mala viac než som minula a tak som si ho pridala do jogurtovej pomazánky... včera som si dala stiecť jogurt, ráno som pridala cibuľku, pažítku, soľ, MČK no a potom všetok špenát a bazalku čo mi zostala
- jogurtová pomazánka s celozrnnou bagetou
- a toto bolo naše dnešné menu: jogurtová nátierka s celozrnnou bagetou bola na raňajky a zároveň aj desiatu a špagety s paradajkovou omáčkou a špenátom boli na obed
- záver: tento akože recept je skôr reklamou na pestovanie byliniek ale hlavne ukážkou toho, že špenát sa dá pestovať aj na balkóne a celoročne, keď spotrebujem tento nasadím znovu a budem mať čerstvý špenát až do zimy... mám špenát aj na záhrade, ale tam chodíme raz za týždeň a tak tento balkónový budem mať na také rýchle použitie - šaláty, nátierky, cestoviny... neverili by ste aký úžasný je čerstvý špenát, s mrazeným sa to nedá porovnať...