Šošovicový prívarok

Šošovicový prívarok so špekáčikom

Autor receptu: tatianka2008

5
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Ako prvé, poriadne prepláchneme šošovicu a dáme ju odstáť do hrnca s vodou približne na 30 minút.
  2. Potom šošovicu spolu s vodu, v ktorej bola namočená dáme variť. Pridáme 3 bobkové listy, od oka pridáme čierne mleté korenie, červenú sladkú papriku, mletú rascu a 3 strúčiky cesnaku.
  3. Po 20 minútach varenia pridáme aj ocot a soľ. Varíme asi 30 minút, kým nezmäkkne šošovica.
  4. Medzitým pripravíme špekáčiky, ktoré nakrájame na malé kúsky (alebo ich len pozdĺžne prekrojíme na polovicu) a osmažíme na oleji, keď máme rozohriatú panvicu.
  5. Keď je šošovica mäkká, pridáme smotanu na varenie, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku na zahustenie.
  6. Prívarok si stále vieme zahustiť podľa konzistencie a dochutiť podľa vlastnej chuti, buď octom alebo soľou, poprípade iným korením. Varíme na miernom ohni približne 10 minút a vypneme.
  7. Podávame s opečeným špekáčikom a chlebíkom. Dobrú chuť.