zatvoriť
VYTLAČIŤ
Dhal
Šošovicovo-karfiolový dhal
Autor receptu:
blissofplants
Suroviny
1 hrnček
šošovica červená
400 g (v konzerve)
paradajky lúpané drvené
1/4 ks
karfiol
1 ks
mrkva
1 ks
zeler stonkový
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
za hrsť (nemusí byť)
listy špenátové
2 PL
olej olivový
podľa potreby
voda
soľ
korenie čierne mleté
bylinky sušené
korenie garam masala
kurkuma mletá
(nemusí byť)
cibuľka jarná
Postup
Na zohriatom oleji niekoľko minút opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájaný stonkový zeler a mrkvu. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.
Pridáme šošovicu, ružičky karfiolu, paradajky v konzerve a zalejeme vodou.
Dobre premiešame, osolíme, okoreníme podľa chuti a varíme kým karfiol a šošovica nezmäknú.
Na záver pridáme špenátové listy, ozdobíme jarnou cibuľkou a podávame s ryžou alebo kuskusom.