« Naspäť na tento recept

Šošovicové lievance s údeným lososom verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Šošovicu preberieme, prepláchneme a namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň ju scedíme, prepláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme na miernom plameni domäkka. Približne štyri minúty pred dokončením prisypeme umytú červenú šošovicu. Scedíme a necháme vychladnúť.

K vychladnutej a odkvapkanej šošovici pridáme múku, vajíčka, nasekanú pažítku a nastrúhaný cesnak. Ochutíme soľou a korením. Placky pečieme na rozpálenej panvici na lievance na olivovom oleji z oboch strán do zlatohneda.

Umyté a osušené paradajky nakrájame na polovice alebo štvrtiny a cesnak na plátky. Zeleninu opečieme na rozohriatej panvici na olivovom oleji. Ochutíme soľou, korením a lístkami tymianu. Placky podávame s opečenými paradajkami, kúskami údeného lososa a rukolou, ktorú sme ochutili soľou, korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Suroviny




4
porcie
45
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist