Šošovicové lievance
Šošovicové lievance s údeným lososom
Autor receptu: redakcia
Postup- Šošovicu preberieme, prepláchneme a namočíme
cez noc do studenej vody. Na druhý deň
ju scedíme, prepláchneme pod tečúcou vodou
a uvaríme na miernom plameni domäkka.
Približne štyri minúty pred dokončením prisypeme
umytú červenú šošovicu. Scedíme
a necháme vychladnúť.
- K vychladnutej a odkvapkanej šošovici pridáme
múku, vajíčka, nasekanú pažítku a nastrúhaný
cesnak. Ochutíme soľou a korením. Placky
pečieme na rozpálenej panvici na lievance na olivovom
oleji z oboch strán do zlatohneda.
- Umyté a osušené paradajky nakrájame na
polovice alebo štvrtiny a cesnak na plátky. Zeleninu
opečieme na rozohriatej panvici na olivovom
oleji. Ochutíme soľou, korením a lístkami
tymianu. Placky podávame s opečenými paradajkami,
kúskami údeného lososa a rukolou,
ktorú sme ochutili soľou, korením, citrónovou
šťavou a olivovým olejom.
|