Šošovicové lievance

Šošovicové lievance s údeným lososom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Šošovicu preberieme, prepláchneme a namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň ju scedíme, prepláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme na miernom plameni domäkka. Približne štyri minúty pred dokončením prisypeme umytú červenú šošovicu. Scedíme a necháme vychladnúť.
  2. K vychladnutej a odkvapkanej šošovici pridáme múku, vajíčka, nasekanú pažítku a nastrúhaný cesnak. Ochutíme soľou a korením. Placky pečieme na rozpálenej panvici na lievance na olivovom oleji z oboch strán do zlatohneda.
  3. Umyté a osušené paradajky nakrájame na polovice alebo štvrtiny a cesnak na plátky. Zeleninu opečieme na rozohriatej panvici na olivovom oleji. Ochutíme soľou, korením a lístkami tymianu. Placky podávame s opečenými paradajkami, kúskami údeného lososa a rukolou, ktorú sme ochutili soľou, korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.