Lasagne
Šošovicové lasagne
Autor receptu: blissofplants
Recept je od @deliciouslyella a moje úplne prvé lasagne, tak kritici
prosím berte to do úvahy. Haha?
?
Krásny Nový rok všetkým???
Postup
- Začneme prípravou ragú. Postavíme panvicu na strednú teplotu, pridáme trochu olivového oleja, nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a štipku soli. Premiešame a restujeme 5-10 minút domäkka.
- Pridáme sladkú mletú papriku a rascu a ešte pár minút popražíme, potom pridáme paradajkové pyré, paradajky z konzervy, vodu, kokosový cukor, oregano, soľ, čierne korenie a šošovicu. Varíme 30-35 minút alebo kým šošovica nezmäkne.
- Kým sa šošovica varí, pripravíme si bielu omáčku. Všetky ingrediencie dáme do hrnca a na miernom ohni privedieme do varu za stáleho miešania.
- Keď omáčka začne vrieť, znížime teplotu na minimum a niekoľko minút povaríme, kým nezhustne a nie je hladká.
- Predhrejeme si rúru na 180 °C. Zľahka naolejujeme zapekaciu misu (26x19 cm).
- Polovicu šošovicového ragú dáme na dno zapekacej misy a rovnomerne uhladíme.
- Na šošovicové ragú položíme 3-4 lasagne plátky a zhruba polovicu bielej omáčky. Pomocou lyžice uhladíme.
- Postup zopakujeme, navrch nanesieme druhú polovicu šošovicového ragú a rovnomerne rozložíme. Navrch položíme 3-4 lasagne plátky a zalejeme zvyškom bielej omáčky.
- Pečieme v rúre 40 minút do zlatista.