Lasagne

Šošovicové lasagne

Autor receptu: blissofplants

Recept je od @deliciouslyella a moje úplne prvé lasagne, tak kritici prosím berte to do úvahy. Haha? ? Krásny Nový rok všetkým???

6
porcií

Postup

  1. Začneme prípravou ragú. Postavíme panvicu na strednú teplotu, pridáme trochu olivového oleja, nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a štipku soli. Premiešame a restujeme 5-10 minút domäkka.
  2. Pridáme sladkú mletú papriku a rascu a ešte pár minút popražíme, potom pridáme paradajkové pyré, paradajky z konzervy, vodu, kokosový cukor, oregano, soľ, čierne korenie a šošovicu. Varíme 30-35 minút alebo kým šošovica nezmäkne.
  3. Kým sa šošovica varí, pripravíme si bielu omáčku. Všetky ingrediencie dáme do hrnca a na miernom ohni privedieme do varu za stáleho miešania.
  4. Keď omáčka začne vrieť, znížime teplotu na minimum a niekoľko minút povaríme, kým nezhustne a nie je hladká.
  5. Predhrejeme si rúru na 180 °C. Zľahka naolejujeme zapekaciu misu (26x19 cm).
  6. Polovicu šošovicového ragú dáme na dno zapekacej misy a rovnomerne uhladíme.
  7. Na šošovicové ragú položíme 3-4 lasagne plátky a zhruba polovicu bielej omáčky. Pomocou lyžice uhladíme.
  8. Postup zopakujeme, navrch nanesieme druhú polovicu šošovicového ragú a rovnomerne rozložíme. Navrch položíme 3-4 lasagne plátky a zalejeme zvyškom bielej omáčky.
  9. Pečieme v rúre 40 minút do zlatista.