Šošovica s vajíčkami

Autor receptu: arasidka

Máme radi šošovicu.A nielen ako polievku, alebo omáčku. Odkedy som priniesla domov tento recept, udomácnil sa u nás a občas si na ňom pochutíme.

Suroviny

Postup

  1. Do 2 dcl pohára nasypeme suchú šošovicu a dobre ju prepláchneme . Nasypeme ju do sklenej nádoby - najlepšie zavárací pohár , zalejeme vodou a necháme 24 hodín stáť. Na druhý deň vodu vylejeme a nalejeme novú a necháme zase 24 hodín stáť . Toto robíme iba v prípade, keď nemáme kúpenú naklíčenú šošovicu z obchodu.Keď nám šošovica nabobtná a začne klíčiť, tak ju scedíme, prepláchneme vodou,
  2. nakrájame cibuľu, orestujeme na troche oleja a pridáme naklíčenú šošovičku, miešame, máličko podlejeme vodou a pridáme medzi prsty mletého korenia. Šošovicu prikryjeme pokrievkou a necháme pri menšej teplote pár minút dusiť.
  3. Keď sa voda vydusí, zoberieme vajíčka a nalejeme ich na šošovicu, miešame a máličko posolíme - nie veľa, nezabúdajme na to, že keď šošovicu naložíme na tanierik, zoberieme struhák a syr Nivu na každú porciu nastrúhame a tak sa ním "dosolí".Podávame k tomu chlebík, alebo pečivo.